Izdvojeno

Sandžaklije danas grade i razvijaju Sarajevo i BiH preko privrede i poduzetništva do nauke i kulture

Sandžaklije danas grade i razvijaju Sara…

EKREM LEKIĆ, PREDSJEDNIK UDRUŽENJA GRAĐANA PORIJEKLOM IZ SANDŽAKAViše ...

OSUDA-REAKCIJA na izjavu g-dina Zdravka Krivokapića, predsjednika Vlade Crne Gore

OSUDA-REAKCIJA na izjavu g-dina Zdravka …

  Povodom izjave Željke Cvijanović, a u vezi poziva predsjednika Vlad...

 

Povodom izjave Željke Cvijanović, a u vezi poziva predsjednika Vlade Crne Gore g-dina Zdravka Krivokapića, njegove čestitke povodom 9. januara, dana genocidne tvorevine RS, dan koji je Ustavom BiH zabranjen, ZDPiG objavljuje reakciju i osuđuje tu sramnu čestitku g-Krivokapića.
Americi, Evropi i čitavom svijetu jasno je, da je na Bosnu od strane Srbije i dijela Srba iz BiH, izvršena agresija, da je u Srebrenici presuđen genocid, a učinjen u čitavom Podrinju i u nekoliko gradova u BiH (Sarajevo, Prijedor i drugi gradovi i mjesta), da je najveći zločin od Drugog svjetskog rata, učinjen u čitavoj BiH, da je pobijeno i raseljeno više od 300 hiljada Bošnjaka i drugih građana BiH, da je to priznala i Crnogorska država i Crnogorska crkva, jasno je to i onima koji su to učinili, obzirom na čijim krilima i uz čiju pomoć je g-din Krivokapić došao na vlast u CG, jasno je i njemu.
Šta je sa ovom čestitkom g-din Krivokapić želio poručiti Bošnjacima i svim građanima-legalistima u BiH, Sandžaku, Crnoj Gori i Srbiji, a posebno Bošnjacima države u kojoj je premijer, Crnoj Gori?! Da li to g-din Krivokapić, želi vraćati region u devedesete godine i pridružiti se Dodiku u njegovim namjerama?! Zašto šuti Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade CG?! Da li se Dritan Abazović slaže sa čestitkom i sa svim šta iza te čestitke stoji i šta ona poručuje?! Da li to Krivokapić i Abazović žele da naruše dobre odnose BiH i CG, građana BiH i CG koji su, u veoma dobrim odnosima, a da su Bošnjaci porijeklom iz CG i PiG, dobro vezivno tkivo tih dobrih odnosa?!
Da ipak sve ovo nije jasno, tražili bismo da g-din Krivokapić objasni svoju čestitku, a g-din Dritan da objasni ćutanje. Nažalost, sve je ovdje jasno: negira se genocid, umanjuje se i amnestiraju se zločini, priznaje genocidna tvorevina RS i ruše se dobrosusjedski odnosi građana BiH i CG.
Građani BiH porijeklom iz Plava i Gusinja, pozivaju sve Bošnjake iz CG, Bošnjake iz čitavog svijeta i sve druge dobronamjerne građane, da reaguju i osude ovu čestitku g-dina Krivokapića i ćutanje Dritan Abazovića.

ZAVIČAJNO DRUŠTVO PLAVLJANA I GUSINJANA u BiH
Predsjednik Salih Šabović

Novosti

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

UDRUŽENJE GRAĐANA PORIJEKLOM IZ SANDŽAKA

Adresa: Ul. Nova br.2 71 000 Sarajevo

tel./fax. +387 33 220 995
e-mail: udruzenjesandzak@bih.net.ba
www.ugsandzakubih.ba